kndb_logo.gif damz_logo.gif damxl_logo.jpg dammentor_logo.gif SpeelZ gdb_logo.gif toernooibase_logo.gif 10x10_logo.jpg fmjd_logo.gif europedraughts_logo.gif
DEZ
home
KNDB
Nederlandse
Dam Bond
DamZ
Jeugd tot
13 jaar
DamXL
Jeugd
14-20 jaar
DamMentor
Online
trainen
SpeelZ Gelderse
Dam
Bond
Toernooi
Base
10x10
Dambo Player
FMJD
Wereld
Dam Bond
EDC
Europese
Dam Bond
Damserver
Intern nieuws
Extern nieuws

Agenda

DEZ Laren

27 april 2017 Denk En Zet Laren bestaat 80 jaar

Damkalender Gelderse Dam Bond
Damkalender Koninklijke Nederlandse Dam Bond


Bestuurswijziging

Op de ledenvergadering van 20 juni 2017 heeft bestuurslid Tonny Roeterdink zich niet herkiesbaar gesteld. Als vervanger is André Haijtink in het bestuur gekozen. Alfred van Lenthe was aftredend en is herkozen.

Het huidige bestuur bestaat uit:
Alfred van Lenthe (voorzitter)
Herman Beuzel (secretaris)
Dinand Stegeman (penningmeester)
Egbert Harkink (lid)
André Haijtink (lid).

In de eerstvolgende bestuursvergadering wordt eventuele aanpassingen in functieverdelingen vastgelegd. 


Tom Knapen verrast op 1e sneldamronde

Op de eerste sneldamronde in het nieuwe seizoen was het ons jeugdlid Tom Knapen, die de senioren even damles gaf.

Lees hier verder. 


Alfred van Lenthe wint de "Beker"-beker

De bekerfinale tussen Tonny Roeterdink en Alfred van Lenthe is op 16 mei gespeeld. Doordat Tonny in een lagere groep was geplaatst, had hij aan remise genoeg. Maar hij ging complicaties niet uit de weg en maakte er samen met Alfred een spannende pot van. Het evenwicht bleek lang bestaan, totdat ...

Lees hier verder. 


Johan Haijtink wint sneldamtitel

Bij start van de 4e en laatste ronde sneldammen waren er nog 3 kanshebbers voor de titel: Johan Haijtink, Rodier Evers en Egbert Harkink. Egbert begon slecht met een nul. En verloor daarna nog wel wat meer punten. Hij werd al snel kansloos. Johan Haijtink stond vanaf de 3e ronde een puntje los en bouwde dat gestaag uit, omdat ook Rodier hier en daar een puntje verspeelde. Het belangrijkste treffen was het onderling duel. Deze werd in het voordeel van Johan beslecht. Met de ruime winst in de 4e ronde stelde hij het sneldampioenschap van Laren veilig.

Lees hier verder.


Derde ronde sneldammen

Ondanks verlies in de eerste ronde kwam Johan Haijtink nog weer sterk naar voren. Hij werd gedeeld tweede, samen met Egbert Harkink. Rodier Evers had mazzel in de partij tegen Herman Beuzel, maar was al met al wel de verdiende winnaar met een puntje meer.

Lees hier verder.


Tweede ronde sneldammen

De tweede ronde sneldammen had een lagere opkomst, maar het was misschien wel net zo spannend. Dat kwam vooral door de relatief grote hoeveelheid blunders door echte en vermeende toppers. Zo verloor Johan Haijtink liefst twee keer op de klok. Maar hij eindigde desondanks wel samen met Rodier Evers op de gedeeld eerste plaats.

Lees hier verder.


Uitstekend resultaat Clubheld 2016

Wij hebben ons bestuurslid Herman Beuzel genomineerd voor Clubheld 2016 bij de Stentor. Helaas is hij het niet geworden, maar binnen de gemeente Lochem wist hij wel een mooie 4e plek te scoren. Niet slecht voor zo'n kleine damvereniging!

# Naam Aantal stemmen Cijfer Aantal stemmen Cijfer
1 Hendrik Jan Arendsen Raedt - Bergruiters / Eventing Barchem ontwerper & bouwer van de cross 92 9.78
2 Sabine van Engbrink - Brinio 75 9.81
3 Henk Roelofs - Avanti volleybal Lochem 69 9.75
4 Herman Beuzel - Damvereniging Denk En Zet Laren 39 9.64

Klik hier voor de volledige eindstand van de gemeente Lochem.

Overlijden erelid Jan Beltman

Op 11 juli 2016 overleed ons erelid Jan Beltman, die heel lang voorzitter van onze damvereniging geweest. Jan’s laatste wens was om op de begraafplaats te worden gedragen door Denk En Zet dammers naar zijn laatste rustplaats. Aldus geschiede. Jan, we zullen je missen!


Sarah Hanhart jeugdkampioen 2015/2016

Op de ledenvergadering van 28 juni 2016 werden de kampioenen gehuldigd. Bij de jeugdleden deed Tom Knapen dit seizoen voor het eerst niet meer mee. Dus de strijd om het jeugdkampioenschap was helemaal open.

Na 24 wedstrijdronden was er een nieuwe kampioen. En wel met een straatlengte voorsprong. Sarah Hanhart presteerde het om als tweede meisje ooit (na Irma Beuzel in 1990, tegenwoordig Irma Mulder-Beuzel) het jeugdkampioenschap voor zich op te eisen.

Sarah Hanhart

Lees hier verder.

Herman Beuzel jubileert!

Op dinsdag 28 juni 2016 werd tijdens de jaarlijkse ledenvergadering Herman Beuzel gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond. Door omstandigheden kon de voorzitter van de Gelderse Dam Bond Gerhard Gerritsen niet aanwezig zijn. Maar zijn taak werd kundig en met groot enthousiasme waargenomen door Johan Haijtink, erelid van de KNDB en toevallig ook lid van onze eigen damvereniging.

Jubilaris Herman Beuzel

Johan memoreerde Herman's lange damcarrière. Begonnen is Herman als lid van Denk En Zet Laren op 1 juli 1965.

Lees hier verder.


Senioren kampioenen 2015/2016

Op de ledenvergadering van 28 juni 2016 werden de senioren kampioenen gehuldigd. De beste prestaties voor het team waren voor 1e team: Gerrit Wassink, 2e team: Willem Klein Wassink en 3e team: André Haijtink. De sneldam-beker was voor Rodier Evers, die daar een barrage voor nodig had tegen Egbert Harkink. De beker-beker was voor Johan Haijtink, die voor het eerst ooit Gerrit Wassink wist te verschalken. In de onderlinge competitie was het hoogst geëindigd van de 3e groep Rodier Evers, voor de 2e groep was dat Johan Beltman. En algeheel kampioen was Johan Haijtink, die hoopt dat iemand anders een keer de titel overneemt.


Eerste ronde sneldammen

De eerste ronde sneldammen is op 21 juni 2016 gespeeld. Met 16 deelnemers was het een mooie bezetting. In de eerste ronde troffen de toppers Johan Haijtink en Egbert Harkink elkaar al meteen door loting. Egbert won. Johan begon toen noodgedwongen met een inhaalrace. De sneldamkampioen van vorig seizoen, Rodier Evers, moest ook al vrij vroeg punten laten liggen. Dus Egbert stond enige tijd ruim aan kop. Door vooral een verliespartij in de laatste ronde kwam Johan nog langszij. Met 12 punten uit 8 wedstrijden deelden zij de eerste plek. Rodier werd toch nog derde. 

Lees hier verder.


Johan Haijtink is weer clubkampioen!

De titelverdediger van het vorige seizoen was Johan Haijtink. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar ook dit jaar was Johan Haijtink Laren's beste. Met een duidelijke voorsprong qua gemiddelde (1,6) was hij afgetekend de beste. Slechts twee keer verloor hij. Het hoogst geëindigd van de tweede groep is Johan Beltman. En van de derde groep is dat nieuwkomer Rodier Evers.

Lees hier verder. 


Johan Haijtink verrast Gerrit Wassink in de beker

Het is de eerste keer dat Johan Haijtink van Gerrit Wassink gewonnen heeft. Gerrit plaatste met wit een Roozenburg-aanval en daar was Johan wel blij mee, want daar heeft hij wel enige kennis van. Na afloop zei Gerrit dat dat een slechte keus van hem was geweest. Johan liet het Drost-offer toe en Gerrit plaatste meteen het Wiersma-tegenoffer, maar kwam vrijwel meteen daarna in grote moeilijkheden en met nog een bord vol schijven gaf hij op. 

Lees hier verder. 


Gezellig huisdammerstoernooi

Op dinsdag 17 mei 2016 werd weer een huisdammerstoernooi georganiseerd. Per team werden 2 clubdammers en 2 huisdammers gekoppeld.

De spelers van Groep 2 en Groep 6 hebben als kampioen (beide teams hadden 7 punten en 22 bordpunten) een gehaktbal gewonnen. Op bord 4 was Jan Huiding de topscorer met 8 punten. Op bord 3 was dat Stef Marsman met 9 punten. Op bord 2 scoorde Roel Wesseldijk 6 punten. En op bord 1 was het Rodier Evers met 8 punten. De huisdammers uit deze topscorerslijst kregen ook nog een prijs.

Groep 6 tegen groep 1

Lees hier verder. 


Weer vijf damdiploma's erbij!

Op dinsdag 17 mei 2016 nam Johan Haijtink vijf damexamens af voor onze jeugdleden. En na controle werden er ook vijf damdiploma's uitgereikt, want iedereen was geslaagd!

Damdiploma's Denk En Zet Laren

Max Regelink: Van der Wal
Karsten Konniger: Wiersma-wit
Pieter Hanhart: Wiersma-zwart
Sarah Hanhart en Thomas Hanhart: Sijbrands-wit

Lees hier verder. 

NK Sneldammen jeugdteams

Verslag: Herman Beuzel

Op zaterdag 17 juni 2017 werd het NK sneldammen voor jeugdteams gehouden in Denksportcentrum De Hommel te Utrecht. DEZ Laren was deelnemer met Tom Knapen, Sarah Hanhart, Karsten Konniger en Pieter Hanhart. Mooi dat de ouders erg betrokken waren bij deze damdag: Ben Knapen heeft ze gebracht en Karel Hanhart heeft ze opgehaald, terwijl Janet Konniger de gehele dag als teamleidster/coach heeft gefungeerd.
 
Met in totaal 16 deelnemers werden 9 rondjes Zwiters gespeeld met tempo 5 minuten + 5 sec. per zet. Het DEZ team behaalde 8 wedstrijd- en 32 bordpunten en eindigde hiermede op een keurige 12e plaats.
 
Op de algehele topscorerslijsten vinden we Tom Knapen met 10 punten op de 25e plaats. Karsten en Sarah behaalden ieder 8 en werden  hiermede respectievelijk 35e en 40e. Pieter werd 60e met 8 punten. 

Lees hier verder.

Golden Prague 2017

Verslag: Jan Koerselman

Jan Koerselman nam van 11 t/m 17 juni 2017 deel aan het 37ste Open Golden Prague 2017. Dit jaar was het toernooi tevens onderdeel van de World Cup. Hierdoor was het toernooi sterker bezet dan voorgaande jaren. Er werden door jong en oud negen ronden gespeeld.
De foto is uit de derde ronde waarin Jan tegen de jeugdige Marianna Fedorova uit Jakoetië (Rusland) verloor door een Coup Philippe.

Golden Prague 2017

Lees hier verder.

NK Sneldammen 2017

Verslag: Herman Beuzel

Op zaterdag 10 juni 2017 werd het NK sneldammen in Utrecht gehouden. Onder de bijna tweehonderd deelnemers 4 leden van DEZ.
 
Gerrit Roeterdink haalde het NK podium: hij werd 3e in de finale van groep C (rating < 900) ’s morgens was hij 3e  na 6 rondjes “zwitsers” in een veld van 24.
 
Sarah Hanhart behaalde bij de vrouwen nipt de 2e finale groep met een 13e plaats, maar kwam in de namiddag ijzersterk terug met een 1e plaats (= 9e van Nederland). Zij bleef met 6 uit 4 ongeslagen.
 
Tom Knapen kwam uit in de categorie junioren. Met de 10 deelnemers werd een rond toernooi gespeeld en Tom werd 5e met 10 uit 9.
 
Rodier Evers (cat. B > 900) werd in de voorronden 2e van de 24, maar moest in de finale groep genoegen nemen met een toch wel keurige 6e plaats.
 
Wereldkampioen Roel Boomstra (komt 26 augustus naar Laren) werd in de hoogste klasse Nederlands Kampioen.
 
Allen gefeliciteerd met dit succes.

Lees hier verder.


KvG Veteranen Vorden

De aanwezige 15 dammers (op één na allen uit regio Oost) waren door Bennie Hiddink en Simon Wiersma verdeeld in 3 groepen van 5. Er werd per groep een rond toernooi gespeeld (4 wedstrijden, 5 ronden) en i.v.m. hiermede werd de speeltijd aangepast naar 25 minuten per partij/speler i.p.v. de eerder aangekondigde 45 minuten. Dit snellere tempo werd overigens niet door iedereen als prettig ervaren.

Namens DEZ waren Herman Beuzel en Gerard Dimmendaal deelnemer en ook Johan Haijtink (BDV Brummen en ook DEZ) was deelnemer. 

Gerard werd ingedeeld in groep C en werd 4e met 1 maal winst (Ton Orriëns en een remise tegen Jan Hoenink.

Lees hier verder.

KvG Sneldammen persoonlijk

Op zaterdag 6 mei 2017 werd in Sinderen het Kampioenschap van Gelderland persoonlijk gehouden. Laren was weer aardig goed vertegenwoordigd, maar er waren geen hoofdprijzen te noteren. Rodier Evers lukte het als enige een ticket voor het NK Sneldammen te veroveren. Dit was omdat clubgenoot Egbert Harkink van een barrage af zag.

Lees hier verder.

Vriendschappelijke wedstrijd tegen Almen

Op dinsdag 25 april 2017 werd dan eindelijk de vrienschappelijke wedstrijd tegen Almen gespeeld. Normaal gesproken is dat altijd in september, maar door planningsproblemen kwam het er niet eerder van. Acht Almenaren kwamen naar Laren om te strijden om de Jan Visschers bokaal. Alweer voor de 20e keer.

Lees hier verder.

Finale “8 tot 88” damtoernooi

Het “8 tot 88” damtoernooi werd verspreid over 3 woensdagmiddagen gespeeld. De eerste dag was op 29 maart 2017 in Laren bij het Kulturhus in Laren. De tweede dag was op 5 april bij Gudula in Lochem. De finaledag was op 12 april in het gemeentehuis van Lochem.

Toernooileider Herman Beuzel verzorgde het openingswoord om 14.00 uur. Vervolgens kreeg burgemeester van 't Erve het woord. Met veel enthousiasme moedigde hij de spelers, van jong (8 jaar) tot oud (100 jaar), aan. Een andere bijzondere gast was Pinky, de pinguin-mascotte van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond. Menig kind is met een omhelzing van Pinky op de foto gekomen. Na afloop werd elk team ook nog gefotografeerd met Pinky.

Lees hier verder.

Halve finales Schooldammen: net niet door

Damvereniging Denk En Zet Laren mocht één van de Halve Finales Schooldammen voor welpenteams organiseren. Dat vond plaaats op zaterdag 8 april 2017. De lokatie was Kulturhus 't Kruispunt, vlakbij de kerk. Voor de gemeente Lochem nam de Mr. G. Propschool deel.

Ook de pupillen van de Mr. G. Propschool speelden in de Halve Finale Schooldammen van Nederland, maar dan in de pupillenklasse in Wapenveld.

Lees hier verder.

Gelders Kampioenschap voor sneldamteams

Op vrijdag 24 maart 2017 werd in Lunteren het Gelders Kampioenschap voor sneldamteams gehouden. Laren had twee teams afgevaardigd. Er werd Zwitsers gedamd in één grote poule van Hoofdklasse, Eerste klasse en Tweede klasse.
In de eerste klasse eindigde DEZ Laren 1 als 4e van 7. In de tweede klasse eindigde DEZ Laren 2 als 4e van 4.

Lees hier verder.


DEZ Laren bij Achterhoek FM op bezoek

Op vrijdag 31 maart 2017 zijn Alfred van Lenthe, Herman Beuzel en Irma Mulder naar de studio Achterhoek FM geweest. Ze werden daar een uur gepraat over Denk En Zet Laren in het algemeen en het '8 tot 88 toernooi' in het bijzonder. Alfred is de voorzitter van DEZ Laren. Irma Mulder is activiteitenbegeleidster bij Gudula in Lochem. Zij verzorgde samen met Herman Beuzel en Alfred de organisatie van dit toernooi afgelopen woensdag bij 't Kulturhus in Laren, komende woensdag bij Gudula in Lochem en de week erna bij het gemeentehuis van Lochem.

De opnames worden op 1 april tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden. Eventueel is dit later nog te beluisteren via "uitzending gemist" van radio Achterhoek FM.

Lees hier verder.


Succesvolle 1e ronde '8 tot 88 toernooi'

Er waren 18 dammers aanwezig in het Kulturhus in Laren op woensdag 26 maart 2017: de 2 jongsten waren 8 jaar ( Luuk en Mijke) en de oudste was 100 jaar.  Er werden 6 teams geformeerd die de namen van 1 van de 7 Nederlandse wereldkampioen kreeg. (Jannes vd Wal, Harm Wiersma, Ton Sijbrands, Piet Rozenburg, Herman Hoogland en natuurlijke die van 2016, de zeer jeugdige Roel Boomstra). Voor de oplettende lezer: Ben Springer stond op het naambordje van de organisatie.

Lees hier verder.

Halve finale Schooldammen welpen in Laren

Damvereniging Denk En Zet Laren mag één van de Halve Finales Schooldammen voor welpenteams organiseren. Dat gebeurt op zaterdag 8 april 2017. Het aanvangstijdstip is 10.30 uur. De lokatie is Kulturhus 't Kruispunt vlakbij de kerk.
Voor de gemeente Lochem is er deelname van de Mr. G. Propschool.

Lees hier verder.

DEZ Laren uit de beker

Op maandag 13 maart 2017 trok het enige bekerteam van DEZ Laren naar Sinderen. In de 1e klasse waren we net boven hun geëindigd, dus we zouden zeker niet kansloos zijn. Wel waren we wat verzwakt afgereisd.
Teamleider Gerrit Roeterdink offerde zich op aan het eerste bord tegen Han Seinhorst.

Lees hier verder.

Jeugdteam 5e van Gelderland

Op 3 maart 2017 zijn in Wageningen de laatste 3 speelronden gespeeld van de jeugdcompetitie, editie 2016-2017. Er werd door de jeugdspelers van DEZ Laren 1 x gelijkgespeeld (DUO), 1 x 8-0 winst tegen het team van Lent dat niet was gekomen en een keurige 5-5 overwinning op DES Lunteren.
In de eindstand zijn ze op plaats 5 (van de 10) geëindigd met 11 punten uit 9 wedstrijden. DC Harderwijk was na zeer spannende wedstrijden de onverwachte kampioen.

Lees hier verder.

Ronde 11 - GDB Oost

DEZ Laren 2 - DVOIJ Silvolde 2 5-7
DIOS Beltrum 3 - DEZ Laren 1 3-9 (2e plaats in de 1e klasse)

Lees hier verder.

Vooraankondiging “8 tot 88” damtoernooi

Wie doet er mee met het “8 tot 88” damtoernooi?

Een gezellig toernooi waar jong en oud elkaar ontmoet, om en achter het dambord. Damvereniging DEZ-Laren en Zorggroep Sint Maarten, locatie Gudula Lochem organiseren samen deze eerste editie van dit “8 tot 88” toernooi. 

Informatie:
Teams, bestaande uit 3 generaties, basisschooljeugd, een tussengeneratie en 70 plussers gaan samen de strijd aan.
Op 29 maart zal een voorronde in  Laren (Kultuurhuus Verwoldseweg) worden gespeeld en op 5 april een voorronde in Lochem, Gudula Oosterwal 18.
De beste teams van deze voorronden gaan over naar de finalewedstrijden op 12 april. De locatie is op dit moment nog niet bekend.
De aanvang is telkens om 14.00 uur. Nadere informatie volgt. 

Men kan zich nu reeds aanmelden, individueel of als team, via DEZ-Laren (beuzeljh @t kickmail.nl) Bij aanmelden graag de leeftijden vermelden.

Namens de organisatie, met vriendelijke groet, 

Herman Beuzel,
secretaris/jeugdleider DEZ


Ronde 11 - 2e klasse B

De Larense dammers stonden het hele seizoen aan kop van de ranglijst in de Tweede Klasse B. Maar de 4 topwedstrijden waren op het eind geroosterd. Door hiervan er twee te winnen, maar ook twee te verliezen was het brons het eindresultaat.

Lees hier verder. 


Ronde 10 - GDB Oost

DVOIJ Silvolde 1 - DEZ Laren 2 9-3
DEZ Laren 1 - DUO Doetinchem 6-6 (met 4 blauw notaties!!)

Lees hier verder.

Twee teams Propschool zijn door

De Gelderse finales schooldammen zijn zaterdag 11 februari gehouden in Almen en Huissen. Twee teams van de Propschool hebben zich hiermee geplaatst voor de Halve Finales NK op 8 april.

Lees hier verder.


Ronde 10 - 2e klasse B

Pijnlijk verlies met grote cijfers

Lees hier verder. 


Halve finales schooldammen Gelderland

Op zaterdag 28 januari werden in Laren Gld. halve finales gespeeld voor het Gelderse schooldamkampioenschap schooldammen voor pupillen. Er waren vier teams uit de gemeente Lochem geplaatst, namelijk de Bargeweide uit Eefde, De Branink uit Laren, Mr. G. Propschool 1 en 2 uit Lochem. De organisatie was in handen van onze damvereniging Denk En Zet Laren.

Ook in de welpenklasse kwamen schooldammers uit Laren en Lochem in actie. Zij damden in Doetinchem. Met een 3e en een 4e plaats hebben 2 teams van de Mr. G. Propschool (Lochem) zich eveneens geplaatst voor de Gelderse finales op 11 februari. In deze welpenklasse vinden deze plaats in Huissen. 

Lees hier verder.

Ronde 9 - GDB Oost

DEZ Laren 2 - DSV Sinderen 2 5-7
DEZ Laren 1 - WDV Winterswijk 2 8-4
DEZ Laren 3 - DSV Sinderen 4 6-2

Lees hier verder.

Succesvol dam- en schaaktoernooi bij 't Kulturhus

Acht dammers waren afgekomen op de aankondiging van een door de programmaraad van het Kulturhus georganiseerde dam- en schaaktoernooi. Damvereniging DEZ Laren had voor de damborden en klokken gezorgd en onder leiding van Herman Beuzel (DEZ) werden 2 groepen van 4 dammers ingedeeld.

Lees hier verder.


Ronde 8 - 2e klasse B

Denk en Zet verliest damtopper

Denk en Zet heeft de, door slecht weer uitgestelde damtopper tegen Wapenveld, met 12-8 verloren vorige week zaterdag. Maar omdat Wapenveld tijdens de vrije ronde van Laren niet wist te winnen van Hijken, is het nu zeer spannend aan de kop van de ranglijst. In de Tweede Klasse B staat DEZ nog fier bovenaan met slechts 1 bordpunt voorsprong op de Veluwse dammers. Hijken heeft een verliespunt meer, maar treft ons de volgende keer. Het kan dus nog alle kanten op.

Lees hier verder. 


Ronde 8 - GDB Oost

DVOIJ Silvolde 2 - DEZ Laren 1-11
DEZ Laren 2 - WDV Winterswijk 1 4-8

Lees hier verder.

Ronde 8 - 2e klasse B

De thuiswedstrijd tegen Eye-T Webdesign/OG Wapenveld is uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. De nieuwe datum is 14 januari (onder voorbehoud van de weersomstandigheden op zaterdag). De lokatie is gewijzigd: Kulturhus 't Kruispunt, Verwoldseweg 1, Laren Gld.


Oudejaarstoernooi Hengelo Gld

Op 30 december 2016 hield DCH Hengelo weer haar jaarlijkse oudejaarstoernooi. Het aantal deelnemers had wat hoger mogen zijn. Misschien dat wat reclame op de KNDB-site zou helpen? Het concurrende toernooi in Wamel had wel veel deelnemers.

In de 4 groepen waren de Larenaren alleen vertegenwoordigd in groepen B en C. Dit gaf ze natuurlijk meer kans om een poule te winnen. Omdat combinevorming bij Larenaren niet in hun natuur zit, pakken ze meestal de punten van elkaar af. Deze keer bleek die vlieger niet helemaal op te gaan, want in beide poules was er duidelijk één Larenaar de beste. In groep C was dat Gerrit Roeterdink. En in groep B was dat Egbert Harkink. Beiden damden 11 punten bij elkaar uit 7 wedstrijden.

Lees hier verder.

Roel Boomstra wereldkampioen!

WK dammen 2016

Van 3 december t/m 18 december 2016 is in Nederland gedamd om de wereldtitel. Nadat Alexander Georgiev zijn titel niet wilde verdedigen mocht uitdager Jan Groenendijk tegen een andere Nederlander, namelijk Roel Boomstra. Twee jeugdige damkanjers! Op donderdag 15 december is de beslissing gevallen. Roel Boomstra won een 4e keer en is niet meer te achterhalen. Hij is de terechte nieuwe Nederlandse damwereldkampioen!
Bekijk hier de toernooiwebsite voor meer gedetailleerde informatie.


Ronde 7 - GDB Oost

DUO Doetinchem 1 - DEZ Laren 2 9-3
DEZ Laren 3 - ADC Aalten 2-6
DCZ Zevenaar - DEZ Laren 1 3-9

Lees hier verder.

Ronde 7 - 2e klasse B

Prachtige dammiddag in Kampen
 
We wisten van tevoren dat we nog vier finales moesten spelen. DEZ staat dan wel aan kop, maar de nummers 2, 3, 4 en 5 van de stand hadden we nog niet gehad. De eerste finale was de uitwedstrijd naar SSS Kampen. In de auto er naar toe kon ik niet verzinnen waar SSS voor stond. Na de wedstrijd dacht ik dat het iets met sportief en sympathiek moest zijn. Want voor Kampen ging het dramatisch, maar ze namen dat sportief en sympathiek op. Dat zit ook wel een beetje in de echte naam: “Strijt sonder spijt”.

Lees hier verder. 


Ronde 6 - GDB Oost

DEZ Laren 3 - DZW Zutphen-Warnsveld 2 2-6
DEZ Laren 1 - BDV Brummen 1 6-6
DEZ Laren 2 - DIOS Beltrum 3 7-5

Lees hier verder.

Ronde 6 - 2e klasse B

Larense dammers heroveren koppositie

Ondanks 3 nederlagen werd middenmotor Zwolle verslagen. In Laren werd het 11-9 voor de thuisdammers. Halverwege de middag zag het er echter niet naar uit dat deze volle winst er nog in zat.

Sarah Hanhart kon het niet redden tegen de Zwolse invaller, die op het allerlaatste moment werd opgeroepen. Sarah bouwde de stand prima op, maar overzag een eenvoudige doorbraak. Daarna was ze kansloos. Gerrit Roeterdink speelde ook prima aan het tweede bord. Hij hield de stand overzichtelijk en had de focus goed op het centrum gericht.  Remise was het terechte resultaat. Een puntendeling was er ook bij Danny Dix en dat was enigszins teleurstellend. Zijn tegenstander gaf 6 schijven om er 3 terug te nemen met dam. Dat bleek precies voldoende voor een punt.

Lees hier verder.


Ronde 5 - GDB Oost

BDV Brummen 1 - DEZ Laren 2 9-3
DEZ Laren 3 - DCH Hengelo 2 4-4
DSV Sinderen 2 - DEZ Laren 1 4-8

Lees hier verder.

Slechte start Gelderse jeugdteamcompetitie

Op vrijdag 18 november 2016 startte de Gelderse Jeugdteamcompetitie. Het was voor Laren dit jaar wat lastiger een team op te stellen, maar met toestemming van andere verenigingen lukte het toch. De andere seizoenen begonnen altijd meteen met veel punten. Dit jaar is dat anders. Er werden 3 partijen met 5-3 verloren. Bijna punten, maar net niet. DEZ Laren staat daardoor nagenoeg onderaan. We hopen dat in de hierna volgende partijen de opgaande lijn wordt opgepakt.

Lees hier verder. 


Dubbelslag voor de Propschool

Op woensdag 16 november 2016 werd in Laren bij zaal Witkamp de finales van het gemeentelijk schooldamtoernooi gespeeld. Het was een gezellige drukte met 72 dammende kinderen en daarnaast de reserves en vele ouders/begeleiders.

Mooi op schema werden rond 16.30 de prijzen uitgereikt. Zowel bij de pupillen als bij de welpen zegevierde een team van de Propschool.

Bij beide groepen gaan de beste 4 teams door naar de Halve Finales van Gelderland, die op 28 januari 2017 worden georganiseerd. De lokatie is nog niet bekend.

Lees hier verder. 


Ronde 5 - 2e klasse B

Winst in Hoogeveen met enig fortuin

Na het onverwachte verlies vorige keer tegen de Sallandse Topdammers moest er gewonnen worden van het jeugdige Hoogeveen 3. Hoogeveen heeft een jeugdclub met wekelijks 40 tot 50 spelers en dat begint zijn vruchten af te werpen. Prachtig om te zien hoe deze, soms nog lagere schoolspelers, zich manifesteren in onze vergrijzende sport. In een volle zaal (drie teams van Hoogeveen speelden thuis) werd het een spannende middag.
Het eerste was enigszins gehavend. De vaste spelers Rodier Evers en Egbert Harkink waren verhinderd. Maar gelukkig hebben we een rijk arsenaal reservespelers. Willem Klein Wassink en Gerard Dimmendaal waren bereid mee te reizen naar Drenthe.

Lees hier verder.


Voorrondes schooldammen Gemeente Lochem 

Op woensdagmiddag 9 november 2016 kwamen de scholen uit de gemeente Lochem weer bij elkaar voor de jaarlijkse voorrondes van het gemeentelijk schooldamkampioenschap. De lokatie was zaal Witkamp in Laren. Toernooileider Herman Beuzel begroette alle leerlingen en hun begeleidende ouders en leerkrachten.

De pupillen (groep 7 en 8) speelden dit keer 6 ronden in twee poules. De welpen (groep 5 en 6) speelden 5 ronden in twee poules. Bij de pupillen wonnen de Propschool 1 en de Propschool 2 uit Lochem. Bij de welpen wonnen de Propschool 1 uit Lochem en De Branink 1 uit Laren. 

Per poule hebben de beste 4 teams zich geplaatst voor de finale, die op woensdagmiddag 16 november wordt gehouden op dezelfde lokatie om 13.30 uur. Pas dan worden de bekers uitgereikt. En zijn er plaatsen te vergeten voor de Halve Finale van Gelderland.

Lees hier verder.